Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) uputio je danas pismo predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefiku Džaferoviću. 

– U ime mog naroda i moje lično ime, upućujem vam izraze saučešća zbog smrti bh. braće i sestara koji su izgubili živote tokom pandemije koronavirusa koja je obuhvatila cijeli svijet. U borbi s ovom bolešću, koja je odnijela mnoge živote diljem svijeta, bratskom narodu BiH želim puno strpljenja, snage i uspjeha – ističe se u poruci predsjednika Erdoana.

Istaknuo je da je Turska u teškim vremenima uvijek bila uz prijateljski i bratski narod BiH te da je pokazala da se pravi prijatelj poznaje u crnim danima.


– U tom duhu, u želji da makar malo doprinesemo vašoj borbi protiv virusa, kao dodatak pomoći koju smo poslali nešto ranije danas u vašu zemlju, ponovo šaljemo medicinski materijal. Ako Bog da, dani ispunjeni zdravljem i spokojem će se u najkraćem vremenu vratiti u BiH – naglasio je Erdoan u poruci.

Ponovio je da je uz BiH u njenoj bobi protiv pandemije te predsjedavajućem Džaferoviću poželio uspjeh i sreću, a prijateljskom narodu BiH zdravlje i sreću.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je 5. aprila telefonom s predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoanom o stanju u Bosni i Hercegovine i i Turskoj u vezi s naporima koje dvije države čine na zaustavljanju širenja koronavirusa.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Bratskom narodu BiH želim puno strpljenja, snage i uspjeha / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.