Britanac pokušao izvršiti atentat na Donalda Trumpa u Las Vegasu


Michael Sandford 20-godišnji Britanac pokušao je izvršiti atentat na republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa u Las Vegasu, tako što je pokušao oteti pištolj policajcu i pucati na Trumpa, navodi se u izvještaju policije.

U policijskom zapisniku je istaknuto kako je Sandford u Las Vegas došao iz Kalifornije kako bi izvršio atentat na Trumpa. On je uhapšen u subotu u kazinu gdje je Trump održavao svoj politički miting.

U ponedjeljak se pojavio na sudu u Nevadi, gdje je optužen za nasilje u ograničenoj osnovi, a zadržan je u pritvoru bez prava na kauciju. Na sudu je istaknuto da je Sandford prišao policajcu tvrdeći da želi autogram od Trumpa, prije nego što mu je pokušao izvući pištolj iz futrole.

Sandford je priznao da je atentat na Trumpa planirao godinu dana.

Javni branilac Heather Fraley kazao je da Sandford nije mentalno bolesna osoba, ali da ima autizam te da je ranije pokušao izvršiti samoubistvo. U SAD-u je boravio ilegalno i nije imao posao.

“Nisam sretan zbog ovoga što se dešava, ali moram da se nosim s tim”, kazao je Trump nakon informacije da je na njega bio planiran atentat.

/klix.ba0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...