Drama oko starateljstva ne prestaje. Džejmi i Lijin Spirs, majka i otac Britni Spirs, juče su se ponovo našli na suđenju oko starateljstva nad njihovom kćerkom. Navodi se da je pjevačicina majka zatražila uvid u medicinsku dokumentaciju svoje kćerke.

Pjevačicin tim je u njeno ime zatražio da sve informacije vezane za njeno zdravstveno stanje budu zapečaćene barem do januara 2020. godine, kako ne bi naškodile njenom ugledu u svijetu, poslovnim projektima i odnosu koji ima sa dvojicom maloljetnih sinova.

Sudija je to prihvatio, navodeći da su to povjerljive zdravstvene informacije koje nisu od interesa javnosti, i zamolio je sve prisutne u sudnici da napuste prostoriju.

Džejmi Spirs je nedavno zatražio da bude osloboljen starateljstva nad Britni do 31. januara 2020. godine, iako još uvijek kontroliše sve njene finansije. Do tog datuma, starateljstvo nad pop pjevačicom preuzela je Džodi Montgomeri, žena koju je sud dodijelio i koja prije ovoga nije imala nikakvih dodirnih tačaka sa Britni.

Ovakva promjena se dogodila nakon što je Džejmi dobio zabranu pristupa pjevačicinoj djeci, nakon što je navodno nasrnuo na jednog od dječaka.

-Džejmi ne želi da zvanično bude staratelj svoje kćerke, ali se nije odrekao mogućnosti da kontroliše njene finansije– navodi izvor blizak porodici.

Pjevačicina majka Lijin Spirs, na sudu je navela da bi slučaj što prije morao da se riješi, jer ovakve parnice izazivaju neviđeni stres kod Britni, i kako kaže, zabrinuta je da bi njena kćerka ponovo mogla da doživi nervni slom.

Njeni fanovi juče su se okupili ispred sudnice u Los Anđelesu kako bi protestovali protiv “otrovnog starateljstva nad Britni” i zahtjevali su da pjevačica bude oslobođena.

 

 Izvor vijesti: Šejla Lilić / azra.ba