Prema podacima stranice Worldmeters, koronavirusom je do sada zaraženo 308.463 ljudi. Od ovog virusa preminulo 13.069 osoba, dok ih se oporavilo 95.832.

I dalje je najviše zaraženih u Kini, a potom slijede tri evropske zemlje Italija, Španija i Njemačka. 

6:40 Policijski sat u RS 

Na području Republike Srpske sinoć je u 20 sati na snagu je stupila zabrana kretanja za sve osobe koja traje do 5 sati ujutro.Zaključak o zabrani kretanja donio je Štab za vanredne situacije kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Zabrana će trajati do 30. marta, a nepoštovanje će biti kažnjavano. Opširnije pročitajte ovdje

6:30 Prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Bosni i Hercegovini 

Jučer je zabilježen prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Bosni i Hercegovini.
Riječ je o starijoj ženskoj osobi koja je imala hroničnih problema. U BiH tenutno je 94 zaraženih. Opširnije pročitajte ovdje


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Broj zaraženih koronavirusom prešao 300 hiljada / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.