Današnja djeca definitivno ne znaju pokazati istu razinu poštovanja prema svojim roditeljima – barem ne onakvu kakvu su naše generacije morale pokazivati svojima, a o minulim generacija da i ne govorimo. To je ujedno i jedan od jako važnih pokazatelja kuda svi mi kao društvo idemo – srljamo u svijet otuđenja, a o djeci, navodno, brinemo više nego ikada.

No, da to definitivno nije tako dokazao je poznati ukrajinski pedijatar doktor Komarovskiy jednim kratkim odgovorom kojim je odgovorio roditeljima na pitanje – “Naš stariji sin koji ima 7 godina često se prema nama zna ponašati bezobrazno, bez imalo poštovanja, svom ocu često odgovara i ponaša se prema njemu svisoka. Molim vas, recite nam što da radimo, kako da ga promijenimo?”

Doktor Eugene Komarovskiy kratko je odgovorio:

“Ako želite da vaš sin malo više poštuje svog oca, to nećete dobiti u teoriji. Možete vi svom sinu pričati što hoćete, ali dok vaš sin ne bude doživio situacije u kojima njegov otac zna više nego on sam, u kojima njegov otac može napraviti više, bolje, u kojima će pokazati svoju inteligenciju, svoju muškost, u kojima će svoje dijete doista naučiti nečemu tek će tada dijete naučiti cijeniti ga.

A dijete to nikada neće naučiti ako otac ne bude pored njega.

Moderni očevi pune rade i imaju jako malo vremena za svoju djecu, jer zarađuju, no dijete još uvijek ne može shvatiti taj koncept jer realno još uvijek ne zna ništa o pravom životu. Ništa što ga je otac naučio. Nikako poštovanje koje je otac usadio u svoje dijete. Jer poštovanje se ne uči riječima, ono se zarađuje djelima.

Izvor: buka

Više saznajte na izvornom linku: admin / pozitivanstav.com
Više o njoj i sličnim vijestima pratite klikom ovdje.

– Ovo je čitanje RSS vijesti.