Svakodnevno, nažalost, možemo po društvenim mrežama, na internet portalima vidjeti pozive za humanitarne akcije, koje u svakom smislu u nama bude osjećaj ljudskosti, žalosti i humanosti, i ponekad smo mi ti heroji iza kamere, koji mogu spasiti ljudski život, vratiti osmijeh na lice i udahnuti malo ljudske topline u nečiju dušu.

U svijetu koji ogromne količine novca troši glasujući u raznim natjecateljskim emisijama, glasajući za favorite u želji da će pobjediti bez trunke žaljenja za potrošenim novcem, u svijetu koji milione ostavlja za igre na sreću, i u svijetu kada smo prekriveni velom pa ne vidimo one kojima je istinska pomoć potrebna.

Probudite se, budite heroji, anonimni, pa umjesto u natjecateljske emisije zovite humanitarne brojeve, umjesto u igre na sreću, dajte onima kojima je vaša pomoć potrebna, jer heroj je svak od nas ko se pobrine za nečiji osmijeh.

Evo, i ovaj put, budite heroj. Šestogodišnja Ema treba našu pomoć. Nas, ljudi koji mogu, ako žele, da vrate osmijeh na njeno uplakano lice. Ema je 100% invalid, sa nekoliko dijagnoza: Paralisis, Cerebralis IV6, Epilepsija, Hypotrofija, usporen i disharmoničan razvoj, Malnatrutio…

Ema, zbog svega navedenog ne može ništa sama da radi, ne govori i ima problema sa ishranom, jer ne može da žvače. Hrani se posebnim mlijekom, koje se koristi kod problema sa ishranom.

Njoj su neophodne fizikalne rehabilitacije koje joj uveliko pomažu i ulijevaju nadu da će Ema stati na svoje noge i početi hodati. Međutim, rehabilitacija je jako skupa.

Pa zato svi vi, koji želite da budete heroj, da pomognete da šestogodišnja Ema stane na svoje noge, da suze zamjeni osmijeh, možete pomoći. Pozivom na broj 090 292 044 (samo BH Telecom) donirate 3 KM za njen osmijeh.

Neka osmijeh Eme, ali i svake druge osobe kojoj je potrebna naša pomoć bude novi društveni izazov.

Uplate za Emu preko PayPall: [email protected]

Žiroračun za BiH:
Ema Isić, Zaulića 13, Sarajevo
broj žiroračuna 3060372879020140
ADDICO BANK

Uplate iz inostranstva:
Dina Isić, Zaulića 13, Sarajevo
devizni BA39102839150400987
Swift cod UBKSBA22
IBAN: BA391028391500400987
UNION BANK

Izvor: E. Hasanagić / Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.