Pandemija koronavirusa zaustavila je te drastično promijenila životnu svakodnevnicu u svim sferama društva. Dok se zdravstvena slika stanovništva popravlja sada izlaze na vidjelo posljedice ponajviše na ekonomiju.

Zbog pada privredne aktivnosti smanjuju se i budžeti što će se odraziti i na realizaciju javnih projekata koji su bili planirani prije proglašenja same pandemije. Upravo to je jedno od pitanja, zajedničko apsolutnoj većini lokalnih samouprava u BiH, jer se u njemu nalazi temeljni zamajac bržeg razvoja.

U gradu Cazinu revidirali su planove za ovu godinu a sve u cilju nesmetanog funkcionisanja javnog sektora i implementacije strateških investicija.

Izvor: USN.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.