U srijedu oko 21 sat u šumi iznad sela Garačići kod Bugojna pripadnici gorskih službi spašavanja pronašli su tijelo nestalog S.L.

Šesdeset i dva gorska spašavatelja iz 12 stanica GSS-a iz BiH obučena za izvođenje kompleksnih operacija potrage i spašavanja pridružili su se danas potražnoj akciji koja je pokrenuta za nestalim sudskim policajcem Senijadom Lakačom (46) iz Bugojna.

U akciji je uz gorske spašavatelje bilo angažirano i 25 pripadnika Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK, policijskih službenika PU i PS Bugojno, mještani i članovi porodice.

Nestanak Senijada Lakače prijavljen je 27. oktobra u 17:40 sati. Lakača je zadnji put viđen u utorak oko 13 sati na lokalitetu Garačići nedaleko od njegovog mjesta stanovanja.

Tijelo je pronađeno je u 21 sat. Nakon obavljanja uviđaja bit će poznato kako je nastupila smrt.

Izvor: nap.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.