Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević je nakon ponovnog testiranja pozitivan na koronavirus, ali je stabilnog zdravstvenog stanja.

Ministar Bukvarević je prvo testiranje obavio na UKC Tuzla 11. jula ove godine, odmah po saznanju da je jedna uposlenica Federalnog ministarstva pozitivna na koronavirus.

-Taj nalaz je bio negativan, ali je zbog kontakta s premijerom FBiH Fadilom Novalićem na trećem danu ‘Marša mira’ upriličenom povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici, ministar bio u samoizolaciji. Sedam dana nakon prvog nalaza ministar je osjetio blage simptome u vidu povišene tjelesne temperature i kašlja, nakon čega je nalaz ponovljen i ustanovljeno da je pozitivan na Covid 19 – saopćeno je iz kabineta ministra Bukvarevića.

Kako se navodi, trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja, urađene su sve pretrage koje su u ovakvim situacijama potrebne te se nalazi, prema preporukama ljekara, a na osnovu cjelokupne kliničke slike, na klinici Podhrastovi u Sarajevu.

U stalnom je kontaktu sa saradnicima telefonskim putem i nema drugih simptoma, saopćeno je.

Izvor: Vijesti.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.