Krajišnike već dugo uznemiravaju medijski naslovi i priče o navodnim aferama predsjedavajućeg Skupštine Bunić Agana, a jedan od takvih je bio i “Na površinu izlaze sve prljavštine i bahatost Agana Bunića: Posao nisu dali ni sinu rahmetli Izeta Nanića”, vođeni tim tragom, za komentar smo pitali predsjedavajućeg Skupštine, koji je rekao kako je sve dio harange na njega zbog odbijanja koalicije sa Laburistima.

S obzirom da se deklarisao kao osoba koja ne želi u koaliciju sa Laburistima i da nema cijene zbog koje bi to uradio, tvrdnje da je zaposlio sina svog prijatelja umjesto sina rahmetli Izeta Nanića, bile su nešto preko čega Bunić nije htio olako preći.

Naime, zatražio je informaciju iz JU Direkcija za ceste o tome, da li je na javnom oglasu bio Nevzet Nanić, sin generala Izeta Nanića i da li je isti obavio pripravnički staž u ovoj ustanovi.

U odgovoru, kazano je kako je Nevzet Nanić obavio pripravnički staž u ovoj ustanovi 2016.-2017. godine, te da isti nikad nije bio kandidat na bilo kojem javnom oglasu za upražnjena radna mjesta u JU Direkcija regionalnih cesta.

Podsjetimo, danas je Klub Bošnjaka u Skupštini USK odbio raspravu o zahtjevu SDA za smjenom predsjedavajućeg Bunića.

Upit predsjedavajućeg Bunića:

Odgovor JU Direkcija za ceste USK:

(usn.ba)