Bura zbog burkinija, tražili 490 eura za dezinfekciju bazena!

avaz.ba
Francusku je ovih dana uzburkao događaj kod Marseja kada je vlasnik privatnog odmarališta od žene u burkiniju tražio da plati 490 eura za dezinfekciju bazena. Žena je u odmaralište došla s mužem i troje djece i prvog dana je sve bilo u redu, ali ju je drugog dana osiguranje spriječilo da uđe u vodu, uz objašnjenje da su se vlasnici žalili na to da se ``neko kupa obučen``.

Tada joj je i zatraženo da plati pražnjenje, dezinfekciju i ponovno punjenje bazena, iz higijenskih razloga.

Bračni par, kome su francuski mediji modifikovali imena u Karim i Fadila, žalio se Kolektivu protiv islamofobije u Francuskoj. Kažu i da bazen nije bio ispražnjen i očišćen i da je već sutradan bio u funkciji.

Navode i to da se žena nije kupala obučena, već u burkiniju, koji je sačinjen od materijala sličnih onima od kojih se prave kupaći kostimi i ronilačka odijela, zbog čega smatraju da je u potpunosti primjeren za kupanje u bazenima i na plaži.

I pored toga što je Državno vijeće proglasio ništavnom odluku o zabrani korištenja burkinija, mnoge opštinske vlasti ovih dana u franucuskim ljetovalištima nastoje da pronađu “rupu u zakonu“ ne bi li protjerale ovu vrstu kupaćih kostima.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...