Burundi je mala afrička država između Konga, Ruanda i Tanzanije. Nogometno, ni po čemu posebna. Do nedavno. Jer samo Burundi, Bjelorusija, Tadžikistan i Nikaragva još – igraju nogomet. Samo kod njih sve nije stalo zbog pandemija korona virusa.

VIDEO: MOLITVA ZA BURUNDI

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Nogometni savez Burundija odlučio je nastaviti sezonu nakon sastanka s klubovima. Igračima je rečeno da ne slave golove zajedno, drže se na propisnoj udaljenosti od sudaca, peru ruke prije utakmice i ne rukuju se sa službenicima ili drugim igračima.

– Ako se pojave znakovi širenja virusa, zaustavit ćemo prvenstvo. Ionako smo u stalnom kontaktu s Ministarstvom zdravlja  – rekao je predsjednik Saveza Ndikuriyo Reverien za BBC Sport Africa.

U Burundiju imaju još tri kola za odigrati, a do sada su samo tri osobe iz populacije od gotovo 12 milijuna stanovnika potvrđeno zaražene korona virusom. Vlasti ne vide razloge za neigranje nogometa.

Foto: EDMUND BLAIR/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

– Mi imamo dva slučaja koja su stigla iz inozemstva i jedan slučaj lokalnog zaražavanja. Dakle, nije potrebno zaustaviti sve aktivnosti u zemlji. A uskoro ćemo odlučiti i o tome koliki broj gledatelja će biti dopuštena na tribinama – rekao je ‘burundijski Šuker’.

Najveći u Burundiju je ‘Prince Louis Rwagasore’ stadion kapaciteta 10 tisuća gledatelja. Prva liga ima 16 klubova, a sa četiri boda prednosti trenutačno je na čelu Le Messager FC iz Ngozija kojem za vrat puše FC Musongati.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Više saznajte na izvornom linku: Danijel Vukušić – Burundi: OK, peremo ruke i ne grlimo se, ali… Mi igramo dalje! / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.