Bezbrižno djetinjstvo i odrastanje osamnaestomjesečnog dječaka Davuda Muratovića, iz sela Varoška Rijeka, naprasno je prekinuto kada se ustanovilo da je mališan teško obolio od karcinoma na bubregu.

Već više od pola godine traje borba porodice Muratović kako bi se spasio dječakov život, a u sklopu tih napora u Sarajevu je obavljena operacija, kojom mu je odstranjen bolesni bubreg. Prema riječima dječakovog oca Safeta Muratovića, on je trenutno podvrgnut hemioterapijama i čeka ga još mnogo odlazaka u Klinički centar na Koševu u Sarajevu.

“Liječnici predviđaju da će, nakon što primi određeni broj terapija, morati biti podvrgnut još jednom operativnom zahvatu. U ovom trenutku sve je još neizvjesno”, kaže Muratović. On dodaje kako česti odlasci i troškovi liječenja uveliko prevazilaze ekonomske mogućnosti ove porodice. Inače, osim oboljelog dječaka, porodica Muratović ima još dvoje maloljetne djece.

Svi koji žele pomoći u liječenju dječaka novac mogu uplatiti na žiro račun broj 1980165640223625.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.