Općina je Socijalno -pedagoškoj životnoj zajednici Bihać, u ove svrhe, dala na korištenje dva objekta, ali je neophodna njihova sanacija i adaptacija. Sredstva za to, već su dobivena od Vlade USK, ali se još uvijek se čeka odluka oćinskog Vijeća Bužim, o raspodjeli sredstava, kako bi se krenulo u realizaciju ovog projekta.

U općinskoj Upravi Bužim saznajemo da je jedina prepreka ovim aktivnostima to, što se čeka zasjedanje općinskog Vijeća, koje mora donijeti odluku o raspodjeli sredstava i njihov utrošak u ove svrhe. Tek tada je moguće objaviti javni poziv za izvođača radova i krenuti u realizaciju planiranog. S obzirom da je vrijeme izborne kampanje, na ovu odluku će se i dalje čekati.

Izvor: RTVUSK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.