Bužim: Penzionisanom policajcu Seadu Šahinoviću zapaljeno auto

usn.ba

U Bužimu su sinoć u kasnim satima u mjesnoj zajednici Zaradostovo podmetnuta dva požara ispod dva automobila koji su bili parkirani ispred porodičnih kuća. Uz jedan automobil izgorio je pomoćni objekt i dio porodične kuće, koja je spašena u zadnji trenutak nesebičnim zalaganjem komšija.

Bužimsko naselje Zaradostovo potresla je rano jutros eksplozija. Mještani su u šoku,no prije svega Sead Šahinović, vlasnik vozila koje je zapaljeno, te ubrzo i izgorjelo u požaru. Stradalo je i susjedno vozilo, a požar se bio proširio i na pomoćne stambene objekte

Požar je lokaliziran nakon što su stigli pripadnici vatrogasne jedinice iz Cazina budući da bužimski vatrogasci nisu mogli intervenisati zbog neispravnog vozila, što nije prvi put. Veliku pomoć pružile su Seadove komšije kojima je neizmjerno zahvalan što su spriječili veću tragediju.

Da je požar podmetnut potvrdili su u policiji čiji su službenici ubrzo nakon ekplozije zaprimili dojavu o dešavanjima u Zaradostovu. Za sada nema osumnjičenih, a istraga se nastavlja.

Prema riječima Seada Šahinovića, inače penzionisanog policajca, oko tri sata poslije ponoći čuo je eksploziju, istrčao napolje i vidio požar u svom vozilu, istovremeno je kaže gorjelo i vozilo komšije preko puta.

Tvrdi da su mu komšije spasili kuću svojim zalaganjem, a istovremeno je ogorčen kako kaže što općina nema ispravno vatrogasno vozilo, pa su vatrogasci morali dolaziti iz Cazina, što nije prvi slučaj kad je riječ o požarima na području Bužima.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...