Bužimljanin Edin Vučelj najbolji na Bestfighter svjetskom kupu wako kickboxinga


Edin Vučelj, dvostruki državni prvak BiH u WAKO kickboxinu za ovu godinu i višestruki državni i međunarodni prvak u ITF Taekwon-dou, nastupio je na ‘BESTFIGHTER’ svjetskom kupu WAKO kickboxinga u Riminiju u Italiji gdje je učešće uzelo oko 2000 takmičara iz cijelog svijeta.

Naime, Vučelj je na ovom takmičenju nastupio za slovenski Fight club ‘Gepard’ iz Ljubljane u disciplini light contact u kategoriji seniora do 84kg, te je nakon četiri veoma teške borbe osvojio zlatnu medalju i pehar za prvo mjesto u svojoj kategoriji. Nakon završetka takmičenja Edin Vučelj je proglašen za najboljeg takmičara ovog svjetskog kupa te je dobio pehar uz titulu ‘BESTFIGHTER’ .

Na putu do ovog odličja Vučelj je pobjedio predstavnike Engleske, Poljske i Italije. U kvalifikacijama i u finalu rezultat je bio maksimalan odlukama sudija sa 3:0 u korist Bosanca pod Slovenskom zastavom, a polufinalnu borbu je pobijedio predajom domaćina iz Italije.

Naposljetku, Edin Vučelj je, od strane organizatora, pozvan da postane WAKO PRO borac i da se takmiči na profesionalnim mečevima za pojas najboljeg kickboxera na svijetu.
Evo sta je Edin rekao nakon takmičenja:
” Ovo je bio moj prvi nastup na ovom takmičenju i već sam dobio priliku da radim WAKO PROfesionalne borbe,  nakon samo godinu dana takmičenja u kickboxu.
Bitno je napomenuti da sam ja prvi takmičar iz BiH koji je osvojio svjetski kup kickboxa i bio najbolji takmičar, te prvi čovjek iz BiH koji je pozvan da radi profesionalne borbe u light contactu.
Hvala puno Fight clubu ‘GEPARD’ iz Ljubljane što mi je omogućio da se takmičim i dao mi priliku da osvojim naslov prvaka! Veliko hvala trenerima Sanelu Ljutiću , Redži Ljutiću i Urošu Bernardu koji su za kratko vrijeme mog boravka i priprema u Sloveniji uvijek dali svoj maksimum da me naprave šampionom.

Ovaj put ja moram da kažem da od vlasti i sportskih saveza BiH krenuvši od općinskih, preko kantonalnih do državnih nisam dobio niti jedan oblik podrške na putu do ovih pehara, te se nadam da će se u skorijoj budućnosti barem udostojiti čestitati mi ili mi možda poželjeti sreću u nastavku karijere. Nadam se da će se napokon javiti sponzori koji će mi pomoći na putu do osvajanja pojasa za najboljeg na svijetu. Hvala svima onima koji me na bilo koji način podržavaju, a posebno mojoj porodici!
I AM ‘BESTFIGHTER’ !! ”

Do kraja ove godine Edin bi trebao nastupiti na prvom meču u WAKO PRO kategoriji, Evropskom prvenstvu WAKO kickboxinga, te Svjetskom kupu ITF Taekwon-doa, ali kako kaže sve to ovisi o financijskim mogućnostima, podrške vlasti i sponzora.

Redakcija portala Bužim Press čestita našem Bužimljaninu na velikom uspjehu. Također, nadamo se da će relevantne ustanove i vlasti u Bosni i Hercegovini prepoznati uspjeh Edina Vučelja i uključiti se u organizaciju i razvoj sporta i mladih sportista.

/buzimpress0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...