Antonio Cassano (37) bio je čudo od nogometaša. Ili barem čudesni talent koji bi postigao nemjerljivo više da nije bio dosta ‘luda glava’. A i takav je igrao za Inter, Real, Romu i Milan!

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Cassano je karijeru prekinuo prije godinu dana, a sad se uživljava u ulogu ‘domaćice’ jer: red je da se sportskoj karijeri vrati supruga i majka njihovih dvaju sinova – Carolina Marcialis (28).

Carolina je vaterpolistica, odlična, prvoligaška, ali dok je suprug igrao ona je karijeru stavila na čekanje i odgajala sinove Christophera i Lionela.

Stariji Christopher je pokupio tatin gen i obožava nogomet, a mlađi je Lionel (na roditeljski užas) oduševljen moto-sportom.

– Kad bi postali nogometaši ne bi im bilo lako na dresu nositi ime Cassano nakon svega, i dobroga i lošega, što sam ja napravio u karijeri. Ali moje dijete u jurnjavi na motoru… To i mene i Carolinu užasava – priča Cassano.

– Carolina je najbolje što mi se moglo dogoditi u životu, 11 godina smo u braku i to kako radi da bi se vratila tako napornom sportu kao što je vaterpolo još je jedan razlog zbog kojeg ima ne samo moju ljubav nego i divljenje.

Cassano i Marcialis su zamijenili uloge…

– Ona ima ogroman vaterpolski talent i neka nastavi karijeru. Ja se u vodi znam samo brčkati, ona je čudo. I da, još od sredine svibnja smo zamijenili uloge. Žena na trening, a ja na noge u 7 ujutro i vodim brigu o djeci. Pripremim im doručak, odvedem u školu, bavim se ručkom pa odem po njih u školu, pomognem oko zadaće pa se igramo i uživamo dok ih ne pospremim na spavanje. Uživam toliko da to riječi ne mogu opisati… Nakon svih ovih godina dok sam bio na pripremama, treninzima i utakmicama, gledati ih kako rastu i odgajati ih, učiti životu, to je radost od koje ne postoji veća.

Dakle sad je muško ‘vlast’ u kući.

– Ma nisam ni blizu ‘vlasti’. Moja Carolina je posebna mama i supruga, normalno da ona i dalje zapovijeda, ja samo pokušavam napraviti onako kako ona kaže da treba.

Žena se vratila sportu, znači Christopher i Lionel neka ne očekuju brata i(li) sestru?

– A ne, ne… Carolina i ja imamo ‘projekt’ i u planu je još najmanje dvoje djece, ali tek kada ona odluči da joj je dosta vaterpola. A što se sinova i nogometa tiče: ono najvažnije je da u nogometu uživaju – kaže Cassano pa pojašnjava:

– Govorim o onome iskonskome nogometu, na ulici, školskim igralištima s prijateljima. Tu se slobodno formiraju talenti koji izlaze iz limitiranosti i okvira današnjih Škola nogometa u kojima je nogomet više zadaća, a ne što bi posebno djeci jedino i trebao biti: beskrajni užitak – rekao je nogometni genij u mirovini, tata i suprug Antonio Cassano kojeg je, kako sam kaže, Carolina Marcialis nabolje promijenila kao osobu, kao muškarca i kao roditelja.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Izvor: Danijel Vukušić / 24sata.hr