Udruženje „Crna munja“, čiji članovi se bave vojnim simulacijskim sportom, ovim dana su bili aktivni i održali par treninga u mjestu Gornja Koprivna kod Cazina, na izletištu Krčane, gdje su se međusobno družili uz sportsku aktivnost airsoft.

Klub „Crna munja“ registrovan je u Cazinu, a djeluje na području Unsko-sanskog kantona, te trenutno imaju dvadeset i pet članova. Kako saznajemo od predsjednika kluba Aldina Hadžića, članovi upotrebljavaju replike vatrenog oružja koje izbacuju kuglice od tvrde plastike promjera 6 do 8 centimetara. Kako navodi, oprema na članovima je vrhunska te po jednom čovjeku košta i do 1000 eura.
„Često se okupljamo radi održavanja kondicionih vježbi, a ovog puta odredište je bilo izletište Krčane“, kaže Hadžić.
Udruženje najveće probleme ima prilikom nabavka opreme, jer često dođe do carinskih smetnji, iako je sva oprema sportskog tipa i ne predstavlja nikakvu opasnost za ljude.
Odmah nakon upisa u Registar udruženja Unsko – sanskog kantona ova ekipa je užurbano radila na prikupljanju potrebe opreme. Početkom 2014. godine ekipa je zabilježila svoje prve treninge ali i prvi susret u svojoj organizaciji.

U organizaciji Airsoft kluba „Otpisani“ iz Bužima održan je prvi međunarodni susret airsoft klubova na prostoru Unsko – sanskog kantona. Oko sedemadeset učesnika iz sedam klubova (Sarajevo, Jelah, Maglaj, Tuzla, Cazin, Bosanska Gradiška i gosti iz Njemačke) učestvovalo je u cjelodnevnoj simulacijskoj vježbi pod nazivom „Povratak otpisanih“.
ASK „Otpisani“ je prvi klub sa područja USK-a koji je organizirao međunarodni susret airosoft klubova uz svesrdnu pomoć Općine Bužim i Sportskog saveza općine Bužim kao sponzora i pokrovitelja ovog zanimljivog druženja.