Cazin: Danas ramazanska akcija prikupljanja novca za Gradsku džamiju 126 Shares

cazin.net
Koliko su džematlije Cazina složne pokazuje činjenica da su danas organizovali akciju prikupljanja novčanih sredstava za gradsku džamiju i džemat "Medresa".

Koliko su džematlije Cazina složne pokazuje činjenica da su danas organizovali akciju prikupljanja novčanih sredstava za gradsku džamiju i džemat “Medresa”.

Danas s početkom od 09:00 sati, pa do poslije džuma namaza, aktivisti će ispred tržnog centra prodavati kolače, a sav prikupljeni novac ide za Gradsku džamiju i medresu.

“Nalazimo se u Mubarek mjesecu ramazanu, mjesecu sabura i dobročinstva. Mjesecu u kojem je Allah dž.š počastio Muhammeda s a.v.s objavom preko Džibrila a.s, mjesec Kur’ana. Gdje svako od nas treba da se druži što više sa Allahovom knjigom. Za one koji ne znaju harfove neka čitaju prijevod i neka o njemu razmišljaju, jer mehaničko čitanje ne treba da bude obilježje muslimana. Ovo je mjesec u kojem naša dobra djela treba da dobiju svoj epilog. Bili smo svjedoci kad je gradski imam na džumanskoj hutbi govorio kako nemamo sredstava da se održavaju mezari, ja vjerujem, ne samo da za to nemamo, nego nam i mnoge druge stvari nedostaju. Ono što želim reći je da smo organizirali akciju prikupljanja sredstava za Allahove kuće. Ne sumnjam u naše dobre Cazinjane i znam da će odziv biti velik kao što često ovo mjesto čini razna dobra djela, što je za svake pohvale. Ovom prilikom se želimo zahvalati restoranu” Hilton” i “Swiss” na doniranim sredstvima. Imamo za sve svoje prohtjeve, imajmo i za Allahove kuće, jer sve što imamo od Allaha je opet. Rekao je Ibn Qajjim El Dževzije predivne riječi, parafriziram, divan je Gospodar Onaj koji ti da imetak, da ti snagu da ga udijeliš, pa ti to upiše kao dobro djelo”, poručili su iz džemata.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...