Džemat Polje, pokrenuo je projekat izgradnje, novog šehidskog obilježja i postavljanja nove ograde, oko centralnih-džematskih mezarluka.

Zub vremena je učinio svoje, ograda i šehidsko obilježje su u ruševnom stanju, čak na jednom dijelu, ograda je potpuno pala. Emanet, nas živih prema našim šehidima i merhumima je; ‘Da postojeće stanje promijenimo i učinimo boljim i kvalitetnijim.’

Projekat podrazumijeva:
– uklanjanje starog šehidskog obilježja i ograde
– izgradnju šehidskog obilježja na mjestu postojećeg
– rekonstrukciju dva ulaza u mezarje
– postavljanje temelja i coklje za ogradu
– ograda 400 metara
– staze unutar mezarja

Prema predračunu radova za ovaj projekat potrebno je cirka od 96 000KM.

Do sada smo prikupili:
– 20 000 Grad Cazin
– 10 000 Vlada USK
– 6000 prilozi džematlija

Pozivamo sve džematlije, a i sve druge ljude dobre volje da podrže ovaj hairli projekat svojim prilozima, jer je to trajna sadaka/vakuf.

Onaj ko uvakufi 1000 i vise od toga dobit ce vakufnamu, koju izdaje Vakufska direkcija.

Svoje priloge možete uplaćivati kod džematskog blagajnika, Hase Begića.

Izvor: cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.