Hafiska dova hafizu Ahmedu Hašiću bit će održana u subotu, 31. oktobra u džematu Stijena, Medžlis Islamske zajednice Cazin poslije podne namaza.

Hafiz Ahmed Hašić, sin Sulejmana i Jasminke, rođen 1997. godine u Cazinu. Završio je medresu „Džemaluddin Čaušević“ u Cazinu i trenutno je student na Fakultetu Islamskih nauka u Sarajevu.

Kroz mektebsku nastavu je ostvario najbolje rezultate, tako što je bio pobjednik mektebskog takmičenja na nivou Rijaseta i tako postao prvi koji je bihaćkom muftijstvu donio titulu prvog. Na 22. Evropskom takmičenju učača Kur’ana u Zagrebu u kategoriji tilavet-medresa osvojio je također prvo mjesto.

Izdao je i svoj samostalni album ilahija pod nazivom „Ya ilahi“, te je član hora Medžlisa IZ Sarajevo i akademskog hora Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Učesnik je brojnih svečanosti na kojima se uči Kur’an i interpretira duhovna pjesma.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.