Jučer  je u Cazinu otvoren Centar za obrazovanje odraslih, zahvaljujući kojem će se u Medresi “Džemaludin Čaušević” odvijati nastava njemačkog jezika, čiji će uspješni polaznici dobiti neophodne certifikate.

Na svečanosti povodom zvaničnog otvaranja Centra za obrazovanje odraslih istaknuto je da se učenje stranih jezika želi omogućiti mladima prije svega kao preduvjet za ostvarivanje poslovne i druge saradnje sa susjednim i drugim državama, a ne da bi mladi nakon što nauče jezik odlazili iz BiH.

Podsjećamo brojni Cazinjani privremeno ili stalno borave u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj ( njemačko govorno područje) .

Uskoro će u Cazinu biti omogućeno i učenje truskog jezika, što je također od izuzetnog značaja, jer svjedoci smo u posljednje vrijeme sve bolje prijateljske, ali i poslovne saradnje na relaciji BiH-Turska.

//RTVCazin.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.