Cazinjanka Ajla Mahmutović juriša na nove medalje u saradnji s Gradom Cazinom

cazin.net
Gradonačelnik Cazina, mr. Nermin Ogrešević, primio je danas višestruku državnu prvakinju u karateu, Cazinjanku Ajlu Mahmutović koja ovih dana počinje s pripremama za Svjetsko prvenstvo u karateu koje će se održati u Španiji na Tenerifima.

Naša uspješna sportašica ne zaostaje ni u školskim uspjesima pa je s najboljim ocjenama i u roku okončala prvu godinu na Sveučilištu u Mostaru na Filozofskom fakultetu gdje studira logopediju. Ajlin cilj, kako je istaknula, nije samo pojavljivanje na Svjetskom prvenstvu već odlučno juriša na zlatnu medalju, a svoj sportski plan napravila je i za plasman na Olimpijske igre koje se 2020. održavaju u Japanu.

Po riječima gradonačelnika Ogreševića, mladi sportisti s ovakvim rezultatima i temeljitim pristupom onom što rade zaslužuju svaku podršku zajednice.

Čestitajući Ajli na dosadašnjim rezultatima, gradonačelnik Ogrešević joj je poželio i uspjeh na svim predstojećim takmičenjima jer je svaki njen uspjeh i prezent grada iz kojeg dolazi.

Na kraju susreta dogovoreni su dalja saradnja i niz zajedničkih aktivnosti koje će ova uspješna sportašica realizirati uz podršku Grada Cazina.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...