Da se odlaskom u penziju ne završavaju radne obaveze, najbolje pokazuje primjer Vahide Badić. Pisanje knjiga, slikanje, šivanje, vrtlarstvo i pčelarstvo, samo su neke od svakodnevnih aktivnosti ove vrijedne Cazinjanke.

Njena autobiografska knjiga „Sve ovo vrijeme se tražim“, krasi police mnogih domova u Cazinu, ali i drugim mjestima u BiH, pa i šire.

– Pisala sam o prvom zaljubljivanju sa 16 godina i tim slatkim patnjama, o udaji, braku i djeci – kazala je Badić te dodala da piše i svoju drugu knjigu, a tema je ljubav.

Zidovi su ukrašeni njenim slikama, jer je nakon smrti muža slikanje postalo dio njene svakodnevice.

– Svaki umjetnik je sirotinja i od ovoga se ne može živjeti. Malo ko zna da slikam i kad vide moje radove, oduševe se – dodaje Vahida.


Voli pčelarstvo FOTO: AVAZ

Svoje vrijeme koristi i za uzgoj jagoda te ističe da ih svake godine proda oko 80 kilograma. Kupci su, uglavnom, njene komšije, koji su sigurni u kvalitet njenih proizvoda. Voli i pčelarstvo.

– Prvo sam kupila jedan sanduk, a onda sama napravila još dva. Tri sanduka dovoljna su za mene, da se ne opterećujem previše time, jer mora se to održavati kako treba. Sve ovo što radim upotpunjujem druženjem s pozitivnim osobama, tako da mi je život lijep i u starosti – ističe Vahida

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.