Cazinski maturanti žele na ekskurziju u Španiju, roditelji moraju dati saglasnost

mojusk.ba
Španija, odnosno Lloret de Mar, turističko mjesto udaljeno 80-ak kilometara od Barcelone, oduvijek je bila u samom vrhu omiljenih destinacija za učeničke i maturalne ekskurzije naših škola.

Cazinski maturanti tradicionalno na maturalna putovanja počinju kretati početkom septembra, a gimnazijalci se najčešće odlučuju upravo za Španiju.

Teroristički napadi koji su se dogodili u četvrtak u Barceloni te nekoliko sati kasnije u 100 kilometara udaljenom katalonskom turističkom gradiću Cambrili otvorili su pitanje maturalnih ekskurzija, piše Cazin.net.

Naime, u četvrtak poslijepodne, u najprometnijoj ulici u Barceloni, La Rambli, koja spaja središnji gradski trg i luku, kombi se zaletio u skupinu pješaka pri čemu je, po trenutno dostupnim podacima, 14 osoba poginulo, a više od stotinu ih je ozlijeđeno.

Samo nekoliko sati kasnije, u gradiću Cambrli, oko jedan sat poslije ponoći, na šetnici se kombi zaletio na pješake pri čemu je ozlijeđeno sedam osoba.

Međutim, i pored posljednjih dešavanja, maturanti JU “Gimnazija” i dalje planiraju u septembru krenuti na svoj maturalac upravo u Španiju. To potvrđuje i izjava koju moraju potpisati roditelji učenika koji planiraju na ekskurziju, a koja je objavljena na Facebook stranici škole.

Od roditelja će se tražiti da potpišu izjavu kojom potvrđuju da su upoznati sa novonastalom bezbjednosnom situacijom u Španiji te potpisom izjave dati saglasnost za odlazak svog djeteta na ekskurziju.

Nismo upoznati s tim da li je bilo poziva roditelja o promjeni destinacije ili odgodi puta, ali više će se znati nakon roditeljskog sastanka koji je planiran za četvrtak, 24. augusta, u 17 sati za sva odjeljenja trećih razreda.



0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...