Učenici JU “I srednja škola” Cazin primorani su, kao i ostali srednjoškolci, ali i osnovci i studenti u Bosni i Hercegovini, dane provoditi u svojim domovima i pohađati online nastavu, s obzirom na trenutnu situaciju izazvanu pandemijom korone virusa.

Kako smo kao društvo izloženi samo temama o koroni virusu, a ostale su otišle u zaborav, Cazinjani i ovoga puta donose pozitivan primjer. Naime, učenici su odlučili snimiti kratke video klipove, svako ponaosob, u kojima preporučuju kupovinu bosanskohercegovačkih proizvoda, te od njih napraviti jedan video.

Na ovaj korak odlučili su se uz pomoć Dženise Felić, profesorice ekonomskih stručnih predmeta, a s ciljem da pozovu Krajišnike, ali i sve Bosance i Hercegovce da kupuju domaće proizvode.

Cazinski srednjoškolci preporučuju i pozivaju sve da kupuju proizvode s kodom 387, te na taj način pomognu domaću, bosanskohercegovačku proizvodnju.

Također, kao podsjetnik šalju svima nama video i poruku: “Kupujmo domaće!”

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.