Ranjenog Željka smjestili smo u policijski džip, ali je jedan policajac rekao da nema dozvolu starješine da vozi auto, pa je mog muža drugi čovjek vozio u bolnicu, rekla je Ražnatovićeva.

Željko Ražnatović Arkan, nekadašnji komandant Srpske dobrovoljačke garde je izr*šetan. Januara 2000. u beogradskom hotelu “Interkontinental”. U napadu su lik**dirani i Arkanov telohranitelj Milenko Mandić Manda (44) i Dragan Garić (47).

Kobnog dana sa Ražnatovićem je u hotel došla i njegova supruga poznata pjevačica Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija, koje su bile u obližnjem butiku. Ovo je iskaz koji je Ceca 6. marta 2000, dva mjeseca poslije zl0čina, dala pred istražnim sudijom.

– Po dolasku u hotel svi smo otišli u butik “La France”, a pola sata kasnije Željko je izašao da pronađe prijatelja Mandu. Povremeno sam sa sestrom obilazila svoj butik i prolazila pored puža (separe) u kojem je Željko sjedio s Mandom i Garićem. U jednom trenutku pored njega je sjedio i Branko Jevtović Jorga, a kad sam sljedeći put došla njega nije bilo. Sjela sam malo pored supruga i otišla u “La France” – ispričala je Ražnatovićeva.

Kako je dodala, oko 17 sati se začula p*cnjava i nastala je panika.

– U jednom trenutku je istrčao Zvonko Mateović, tražio je da mu dam p*štolj jer je on ispalio sve projektile iz svog oružja. Dala sam mu moj valter, ali on nije ispalio nijedan metak. Neke žene su mi branile da izađem iz butika, a Zvonko je vikao: “Ub**en je komandant”. Smogla sam snage i otrčala do puža. Garić je bio na podu, Željko je krvario, pokušala sam sa reanimacijom. Vidjela sam da je Manda na mjestu m*tav. Vrištala sam da neko pozove Hitnu pomoć, dok sam Željku iz usta vadila krv – rekla je Ceca.

Ona je dodala da je pored nje bila sestra Lidija, kao i da je iza leđa iznenada vidjela naor*žanog mladića.

– Koščati mladić, crne puti i kratke kose, digao je or*žje uvis, a Mateović je povikao: “Baci p*štolj!”. Ne znam ko je taj momak, ali nije Jorga – ispričala je Ražnatovićeva.

Ona je potom sa Mateovićem, sestrom Lidijom i još jednim muškarcem ponijela Željka prema izlaznim vratima hotela.

– Uhvatila sam ga pod pazuh jedne ruke, Zvonko pod pazuh druge ruke, a onaj čovjek i Lidija za noge. Jedva smo ga provukli kroz kružna vrata. Smjestili smo ga u bijeli policijski džip pajero, ali je jedan policajac rekao da nema dozvolu starješine da vozi auto, tako da se onaj čovjek ponudio da BMW prebace Željka u bolnicu.