Nakon što su jučer odigrane četiri utakmice 14. kola BHT Premijer lige za nogometaše, u kojima se napadači nisu proslavili i u kojem su po dva trijumfa, identičnim rezultom 1:0, upisali i domaćini i gosti, danas su na programu dva preostala susreta ovog kola.

Sa početkom u 15 sati u Krupi na Vrbasu igraju Krupa i bijeljinski Radnik, dok će sa početkom u 17 sati na Bilinom polju igrati Čelik i Široki Brijeg, koji će i zatvoriti ovo kolo. Očekuje se daleko neizvjesniji međusobni susret ova dva tima nego u 3. kola na Pecari, kada je Široki slavio s visokih 6:0 te nanio zeničkom timu najteži ovosezonski poraz.

Čelik će i u ovom meču biti bez pomoći šefa struke, turskog trenera Adnana Örneka, za kojeg nakon radne nisu do petka poslijepodne uspjeli da ishode i boravišnu dozvolu, koja je uslov za izdavanje licence od strane Nogometnog saveza BiH.

Za razliku od trenera Örneka, okončana je procedura registracije dvojice senegalskih igrača, Mousse Maronea i Faustina Senghora, koji će biti u kombinaciji, ali nije sigurno da će i zaigrati. U zenički se tim vraća kapiten Fenan Salčinović i Ševko Okić, dok je neizvjestan nastup Marina Jurine.

Rezultati jučerašnjih utakmica 14. kola: Sarajevo – Sloboda 1:0, Zrinjski – Željezničar 0:1, Tuzla City – Mladost DK 0:1 i Zvijezda 09 – GOŠK 1:0.

TABELA: Sarajevo 33, Željezničar i Zrinjski po 28, Široki Brijeg 21 (-1), Sloboda 18, Radnik (-1) i Čelik (-1) po 17, Mladost DK 16, Tuzla City 12, Krupa (-1) i Zvijezda 09 po 11 te GOŠK 10 bodova.