Celik: Želimo znati gdje se nalazi tijelo Khashoggija

Anadolija

Turska želi saznati ko je lokalni saradnik i gdje se nalazi tijelo ubijenog saudijskog novinara Jamala Khashoggija, rekao je glasnogovornik Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Omer Celik.

“Želimo znati gdje se nalazi tijelo Khashoggija. Također, želimo da naše vlasti dobiju informacije o tome ko su lokalni saradnici”, kazao je Celik na konferenciji za medije u Ankari.

“To nije bio čin koji bi bio izveden bez instrukcija s višeg nivoa”, dodao je Celik, istakavši da njegova zemlja ipak ne želi nikoga unaprijed okriviti za ubistvo.

“Turska nikoga unaprijed ne okrivljuje, ali neće dozvoliti da se bilo šta prikrije”, rekao je glasnogovornik Stranke pravde i razvoja (AK Parti).

Podsjetimo, Tužilaštvo Republike Turske je danas u zvaničnom saopćenju navelo da je ubistvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija izvršeno s predumišljajem te da je zadavljen odmah po ulasku u konzulat. Nakon što je zadavljen, njegovo tijelo je raskomadano i uništeno.

Novinar i kolumnista lista The Washington Post i saradnik lista Al Watan, koji predstavlja glavnu platformu saudijskih reformista, Jamal Khashoggi nestao je 2. oktobra, nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu.

Istraga o ubistvu je i dalje u toku, a glavni zadatak istražitelja je pronalazak Khashoggijevih posmrtnih ostataka i utvrđivanje odgovornih za ubistvo.

Nakon višednevnih tvrdnji da ne znaju ništa o sudbini Khashoggija, vlasti Saudijske Arabije su saopćile da je Khashoggi ubijen tokom navodne svađe u konzulatu.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...