Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva i član Kriznog štaba FBiH, pojasnio je zašto se nastava na fakultetima treba odvijati online, dok su, istovremeno, kafići otvoreni.

Upravo je preporuka da se nastava na fakultetima izvodi online naišla na određene kritike.

“Kada su u pitanju fakulteti, sigurno je da će se nastava i dalje odvijati po ovom režimu, odnosno uz preporuku da ide online. A zašto?

U Sarajevu, na primjer, ima oko 21.000 studenata. Otvaranje fakulteta nije samo otvaranje ustanova, već i otvaranje studentskih domova, privatnog smještaja, čest odlazak kući vikendom. To znači i miješanje ljudi iz svih krajeva BiH. I to su rizične stvari”, kazao je Čerkez za Radiosarajevo.ba.

Istakao je da je stiglo jesenje vrijeme, te da su novi izazovi pred nama i to vremenski, kao i izazovi izbornog procesa.

“Sve to treba pratiti da se ne dođe u situaciju kao mnoge evropske zemlje, da se mora zatvarati. Zasad se kod nas sve odvija bez problema. Bit ćemo sretni ako ovako nastavimo”, poručio je Čerkez.

Izvor: Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.