Rukometna reprezentacija trebala je u travnju igrati kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu. Francuska, Portugal i Tunis trebali su biti naši protivnici. Dvije najbolje momčadi išle bi u Tokio. Kvalifikacije su odgođene za dva mjeseca, a sad i OI i i to za godinu dana zbog korona virusa. 

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Lino Červar s Hrvatskom je osvojio srebro na Europskom prvenstvu u siječnju, a Olimpijske igre ove godine trebale su biti njegovo posljednje natjecanje na klupi reprezentacije, ali sad se sve mijenja.

– Moja je želja da ostanem na klupi reprezentacije još godinu i pol dana. Naravno, ako me zdravlje posluži. Sve ovisi o rukometnom savezu, ali ja bih želio otići s klupe reprezentacije s medaljom iz Tokija iduće ljeto, s obzirom da su igre odgođene- rekao nam je Lino Červar.

U siječnju je Svjetsko prvenstvo u Egiptu pa ćemo Maga di Umaga na klupi gledati na još dva velika natjecanja. Vjerujemo da će ljudi u savezu biti za varijantu Lina na klupi na ta dva natjecanja.

– Sad se sve mijenja. Mogli bismo ostati bez tih kvalifikacija za OI. Moguće je da bi se onda gledao plasman na SP-u kao kvalifikacijski za Tokio. To znači da bismo na Svjetskom prvenstvu morali ‘zapeti’, napraviti odličan rezultat da osiguramo Igre – kaže Lino.

Domagoj Duvnjak uskoro će imati 32 godine. Godinama je lider “kauboja”, ali je godinama i načet ozljedama.

– Mislim da je njemu dobro došla ova stanka. Ubijao ga je ritam utakmica. Sad se barem malo može odmoriti iako sam svim igračima naložio da održavaju formu. Za njega odgoda Tokija od godinu dana vjerujem ne bi ništa promijenila. Vjerujem da ćemo ga i na Igrama 2021. godine imati u dobrom stanju. U ovih godinu dana stasat će i još neki mlađi igrači. Bit ćemo mi jako dobri na tim Igrama, vjerujem da ćemo ih osigurati – optimističan je Červar.

Više saznajte na izvornom linku: Antonio Bevanda – Červar: Želja mi je oprostiti se s medaljom na Igrama 2021. / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.