Čestitka Šefika Džaferovića povodom Dana državnosti BiH

BHRT

Na Prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić-Gradu, 25. novembra 1943., obnovljena je državnost Bosne i Hercegovine, a naša zemlja definirana kao država koja ravnopravno pripada svim njenim narodima i građanima, poručuje u čestitki povodom dana državnosti BiH član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

“Obnovom državnosti i potvrdom multietničnosti, postavljen je temelj na kojem i počiva i današnja međunarodno priznata i nezavisna Bosna i Hercegovina. Unatoč mnogim otporima, naša zemlja je na putu jačanja unutrašnjeg i vanjskog suvereniteta, kroz proces reintegracije i jačanja institucija, te proces integrisanja u Evropsku uniju i NATO, kao okvir za prosperitetnu i sigurnu budućnost”, poručio je Džaferović. On ističe kako je na svima da doprinose razvoju tih procesa, jer kroz njih jača Bosna i Hercegovina, kao cjelovita i demokratska država, u kojoj je svaki građanin ravnopravan na svakom pedlju.

“Ovaj datum nas podsjeća na historijsku odgovornost naše generacije da čuvamo i branimo vrijednosti, koje se vezuju uz državnost naše zemlje, jer upravo je ona okvir za slobodu i dostojanstvo svih građana i naroda”. “Svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine”, poručio je u čestitki Šefik Džaferović.

Izvor: BHRT0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...