Zvijezde se, nažalost, opet nisu poklopile. 

– Baš boli ovaj poraz.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Poraz od Španjolske u finalu, njegovom četvrtom srebrnom. Boli sve, a njega najviše. Domagoj Duvnjak bio je posljednja tri tjedna u Grazu, Beču i Stockholmu kapetan kakvog ga još nismo vidjeli. Nosio je Hrvatsku, ne samo igrački, do nove šanse za zlato koje nemamo, vukao ju je i u finalu kao najbolji igrač cijelog turnira, što je prvi i jedini put bio još kao kadet 2006. u Estoniji kada je osvojio zlato kao predvodnik svoje generacijom, ali u Stockholmu se 14 godina kasnije nije ponovilo.

– Sve bih dao za ovo zlato.

Puno je sportskih nepravdi i ovo je jedna od njih. Da Duvnjak još nema veliko zlato s Hrvatskom. Četvrta je šansa otišla u nepovrat, a ova, što rezultatski i što zbog uloge koju je imao, vjerojatno najviše boli. Nije to morao ni reći.

BRAVO, DULE!

Službeno: Duvnjak MVP Eura, Karačić najbolji srednji vanjski!

Prije 12 godina u Norveškoj debitirao je na Euru, s 19 godina već uzeo prvu seniorsku medalju. Danci su za sve bili prejaki pa i za nas u finalu i prva nije bila zlatna. Taj je turnir završio sa 17 golova i 93 odigrane minute, što je već u odnosu na reprezentativni debi u Njemačkoj godinu ranije bio ozbiljan rast uloge.

Na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. ona je već postala teško zamjenjiva makar je uz sebe još imao Balića, Lackovića, Metličića… U 10 je utakmica odigrao 318 minuta. Završnicu znate. Francuzi su nam ‘ukrali’ zlato pred više od 15 tisuća navijača u Areni. No osmijeh im se vratio na lice malo kasnije na Trgu. I srebro, koliko tog teško bilo, treba proslaviti.

Godinu dana kasnije priča se ponovila, samo što je mjesto radnje bilo Beč. Francuzi su nastavili slaviti u finalima, a mi ih gubiti. Duvnjak je u tom finalu zabio tri gola, ukupno na prvenstvu 25 u točno 300 minuta u igri. 

Pa je opet došla Austrija, uz nju Švedska i Norveška deset godina kasnije. I Duvnjak koji je na terenu u svakom svom golu, asistenciji, ukradenoj lopti, pokretu govorio da želi to zlato više od ičega. Da je vrijeme konačno stiglo. Međutim, Španjolci su rekli da nije još.

KAPETANE, GLAVU GORE!

Duvnjak jecao: Ovaj poraz boli, ma sve bih dao za zlato s Eura!

Za obranu nikad nismo dvojili, ali nakon svih problema s ozljedama napad je postajao pomalo upitan, ali… Još nikada Đakovčanin nije odigrao napadački tako racionalan turnir, što će, uostalom, potvrditi i statistika. Nijedan od prijašnjih 16 nije završio s više od 58 posto realizacije, ovaj je sa 67 (36/54). 

Bio je favorit za najboljeg obrambenog igrača turnira, a na kraju je dobio MVP nagradu. Laska, no ne može zamijeniti osjećaj koji bi donijelo zlato oko vrata. Podsjetilo nas je to na nogometnu Rusiju i Luku Modrića kada je nebo proplakalo…

– Jedina mi je želja osvojiti zlato s Hrvatskom – rekao je Domo više puta.

Nova je prilika sigurno u Egiptu sljedećeg siječnja, a vjerujemo i na ljeto u Tokiju. Tako to ide u rukometu, eto barem neke pozitive.

Tema: Rukometni Euro 2020.

Više saznajte na izvornom linku: iz Stockholma: Davor Kovačević – Četiri finala, četiri velike tuge! Dule, u Tokiju je nova prilika… / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.