Sa samo 23 godine, dr. Veeragandham Teja već je radio u 16 privatnih bolnica, vodio nekoliko medicinskih kampova i volontirao s bengalskom policijom i lokalnim radnicima tijekom pandemije. Zvuči kao zavidan životopis za bilo kojeg liječnika, a pogotovo za onog koji se ispisao iz škole u petom razredu i nema nikakvo medicinsko obrazovanje.

Veeragandham Teja iz indijske savezne države Zapadni Bengal radio je kao doktor više od četiri godine prije nego što je razotkriven, a na kraju je dvostruko pogođen. Prvo ga je njegova druga supruga prijavila policiji zbog psihičkog i fizičkog uznemiravanja, a zatim je napravio pogrešku jer je policiji dao preporuku da poništi kaznenu evidenciju jednog od pseudonima.

Bilo je potrebno samo malo kopanja i policija je razotkrila mrežu laži unatrag deset godina, lažne diplome i potvrde te njegovih nekoliko pseudonima. Njihov je zaključak bio da su Tejina karijera i gotovo cijeli život, zapravo, bili izmišljotina, prenosi Oddity Central.

#Hyderabad police has arrested a 23 years old man Veeragandham Teja who is a std 5 dropout but has worked in more than 16 hospitals with fake certificates of MBBS.

Gepostet von Current Express am Samstag, 12. September 2020

“Jako je lukav”, opisao je Teju viši policajac indijske policije. “Kad upozna nekoga, dozna sviđa li se toj osobi i ponaša se u skladu s tim. Čak i kad je uhićen u Bangaloreu zbog varanja i predstavljanja kao policajac IPS-a, uspio je zaštititi svoj identitet liječnika.”

2016. godine, ubrzo nakon početka karijere liječnika, policija ga je uhvatila da se predstavlja kao policajac IPS-a, a koristio je i službena vozila tvrdeći da je sin višeg službenika IPS-a, ali u tom se slučaju uspio osloboditi optužbe. Od tada je radio kao liječnik u nekoliko uglednih specijalnih bolnica, a s obzirom na to da je imao osnovne medicinske vještine, koje je naučio tijekom prakse, nitko nije sumnjao u njega.

Ispostavilo se da njegova postignuća nisu bila ni približno impresivna kao što je sugerirao njegov životopis. Napustio je školu u petom razredu i pobjegao od kuće 2005. godine te putovao u razne velike gradove, prodajući boce s vodom i grickalice u vlakovima. Tako je upoznao doktora Purushottama Reddyja, koji mu je osigurao posao.

Lažiranje dokumenata i certifikata

Tad je upoznao društvene i financijske koristi medicinske profesije i odlučio ih iskusiti iz prve ruke. Doktor Reddy, koji je Teji ponudio utočište i financijsku podršku nakon što je čuo da je siroče, također mu je pomogao da na njegovu adresu dobije vozačku dozvolu i glasački dokument, kao i druge važne dokumente.

Ambiciozni tinejdžer kasnije je posudio liječnikovo prezime i radio je na dobivanju svih vrsta lažnih certifikata i diploma kako bi osnažio svoju prevaru. Certifikate koje je lažirao iskoristio je za stažiranje u bolnici, gdje je naučio osnovne medicinske vještine kojima se kasnije služio kako bi izbjegao sumnju.

Nakon prakse otišao je u Bangalore, gdje je neko vrijeme radio kao okružni medicinski službenik. Zatim se preselio u Hyderabad, gdje je radio kao liječnik u nekoliko bolnica.

Da nije bilo pritužbe njegove supruge, koja je pokrenula istragu, kao i njegove drske preporuke policiji da poništi kaznenu evidenciju jednog od njegovih brojnih pseudonima, Teja bi vjerojatno i dalje radio kao liječnik.

Istražitelji su otkrili da je Teja, iako neki dokumenti tvrde da ima samo 23 godine, u stvarnosti puno stariji. U njihovom se izvješću također spominje da je tijekom svoje četverogodišnje medicinske karijere liječio brojne pacijente, uključujući one s koronavirusom.

Izvor: Index.hr


PROMO PLUS: Možda vas zanima i ovo: