Četiri migranta su poginula u pokušaju da prijeđu Sredozemno more na putovanju s obala sjeverne Afrike do Španije, potvrdile su španske vlasti.

Španska spasilačka služba je u srijedu saopćila da je njihov brod noć ranije pronašao grupu migranata u malom čamcu, 58 kilometara sjeveroistočno od marokanske obale. 

Spasioci su pronašli tri tijela dok je jedna osoba preminula nakon dolaska na kopno. Ukupno je spašeno 58 osoba.

Spasilački brod je nastavio potragu na ovom području za osobama koje su vjerovatno bile u čamcu. Također, pokušavaju potvrditi informaciju o još jednom čamcu s migrantima.

Pirinejski poluotok, tačnije Španija prošle godine je postala najveća ulazna tačka za migrante u Evropi.

 Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.