Četvorogodišnji dječak u Egiptu osuđen na doživotni zatvor


Egipatski sud osudio je četverogodišnjaka na doživotni zatvor zbog, kako stoji u presudi, četiri ubojstva koja je počinio kada je imao samo godinu dana
Ahmed Mansour Karni osuđen je u odsustvu za četiri ubojstva, osam pokušaja ubojstva, uništavanje imovine, narušavanje mira i prijetnje policajcima, piše Daily Mail.
Dječakovo ime našlo se na popisu 115 optuženika koji su dobili doživotne kazne na vojnom sudu u Kairu za zločine počinjene 3. siječnja 2014. u provinciji Fayoum, 70 kilometara od Kaira.

Ahmedovo ime pogreškom je dodano na listu, ali sud je odbio prihvatiti dokumente u kojima se navodi njegova dob, rekli su dječakovi odvjetnici. Jedan od njih, Faisal al-Sayd, rekao je da je na sud dostavio Ahmedov rodni list, koji potom, navodno nije bio proslijeđen sucu.

‘Dječakov rodni list Ahmed Mansour Karni poslan je na sud nakon što su snage sigurnosti dodale njegovo ime na popis optuženih, ali potom je slučaj proslijeđen na vojni sud i dijete je osuđeno u odsustvu’, rekao je odvjetnik dodajući kako to dokazuje da sudac nije niti proučio slučaj.

Egipatski odvjetnik Mohammed Abu Hurira kazao je kako ovo dokazuje da je egipatsko sudstvo dvolično te da ondje nema pravde.
‘Ovdje je logika počinila samoubojstvo prije nekog vremena. Egipat je poludio. Egiptom vlada hrpa luđaka’, rekao je.

Od 2013. Egipat je pod vojnom diktaturom predsjednika Abdel Fatah al-Sisi.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...