Antonio Rudiger postaje slobodan igrač na kraju sezone. Navodno čak šest klubova spremno čeka 1. januar da ponudi Nijemcu transfer od kojeg Chelsea ne bi dobio ništa, pa klub sa “Stamford Bridgea” mora odmah da reaguje i da krene u pregovore sa ovim defanzivcem.

Rudiger je u Chelsea došao još 2017. godine iz Rome za 35 miliona eura. Vremenom je Nijemac postajao sve bolji, a sada je u odličnoj formi već nekoliko mjeseci.

“Plavci“ moraju da se potrude da zadrže ovog fudbalera kako bi imali stabilnost u odbrani i narednih sezona i kako bi nagradili jednog od najboljih igrača.

Nagrada bi bila zaista ogromna jer Sky procjenjuje da bi Antonio mogao da postane jedan od najplaćenijih Chelseajevih fudbalera ako dođe do potpisivanja novog ugovora. Defanzivac ima 28 godina i vjeruje da mu je naredni ugovor najbitniji u karijeri. On može da bira između Chelseaja i još nekoliko klubova koji bi da ga dovedu narednog ljeta za džabe. Sve će se znati do Nove godine. Ukoliko do tada Chelsea i Rudiger ne produže saradnju onda je odlazak neminovan i već od 1. januara igrač ima pravo da pregovara sa drugima.

Menadžer Thomas Tuchel je nedavno rekao da nema razloga da Antonio napušta “Stamford Bridge“ i poručio je da on nema briga oko toga da li ovaj fudbaler ostaje.

“Nadam se da će naći rješenje ali nije to samo između trenera i igrača. To je i između kluba i agenta koji zastupa igrača. Igra već dugo veoma dobro, konstantan je i na veoma visokom nivou. Veoma je opušten i fokusiran i očigledno ništa ga ne ometa.”, rekao je trener Chelseaja Thomas Tuchel.

“Mislim da se Toni oseća veoma dobro u Chelseaju. Osjeća da ima poštovanje saigrača, da se osjeća važnim u timu. Zaslužuje to jer donosi mnogo. Voli ljubav navijača, igra u najjačem klubu u Evropi i u velikom klubu pa nema mnogo razloga da menja klub.”, poručuje opušteni Tuchel.

Izvor: n1info.com