Cijela BiH traga za Edinom Gačićem: Policija moli za pomoć

Oslobođenje.ba

Intenzivna potraga za Edinom Gačićem, osumnjičenim za ubistvo Sauda Sultanića, i jučer je nastavljena. Ministarstvo unutrašnjih poslova HNK-a jučer je saopćilo da se radi o veoma opasnoj i naoružanoj osobi.

Radi se o osuđivanom višestrukom ubojici koji je visine oko 180 cm i mršavije je tjelesne građe. Posljednji put je viđen u tamnoplavoj jakni, svijetlim samtanim hlačama, smeđoj pletenoj kapi, te je nosio dioptrijske naočale, navode u MUP-u HNK-a.
– Molimo javnost da, ukoliko raspolaže bilo kakvim informacijama o osumnjičenom, obavijesti najbližu policijsku stanicu, navode u MUP-u HNK-a.

Gačić je, naime, osumjičen da je u ponedjeljak hicima iz vatrenog oružja, a potom i nožem, usmrtio Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica. Policija sumnja da je ovaj zločin Gačić dugo planirao, te da je sa sobom prilikom bijega ponio određenu količinu hrane. Inače, on je u Konjic doselio nakon što je pušten iz KPZ-a Bihać, gdje je služio 20-godišnju kaznu. Već je ranije osuđivan za ubistvo majke i suborca iz mudžahedinskog odreda Ismeta Gunića. Na svom Facebook profilu, pod nazivom Abu Enes bin Muharem, Gačić je nudio turističke usluge za domaće i strane turiste.

Izvor: Oslobodjenje.ba

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...