Korisnik Twittera pod jednostavnim nadimkom D, objavio je pomalo neobičnu fotografiju zgrade iz Vukovarske ulice u Splitu.

Naime, uvjeren je, kao i gomila ljudi na društvenim mrežama gdje se slika masovno dijeli, da je jedan od stanara na šestom katu zgrade izrezao dio nosećeg zida svojeg balkona. Pretpostavka je da je stanar naprosto poželio malo bolji pogled nego što ga imaju njegovi susjedi, čiji su balkoni ograđeni sa zidovima s tri strane.

Prilično je nemoguće ne ugledati rupu u zidu, pogotovo ako ste u automobilu na križanju ispod zgrade i čekate da vam se upali zeleno svijetlo. Međutim, ova rupa nije baš nova, a čini se da bi tamo još dugo mogla i ostati, piše “Telegram.hr”.

Otvorio je sebi pogled. Ne bi bilo zgodno da mu susjed iznad padne na glavu pa je stavio neke dvije sipke. Moderna arhitektura 2019 godina pic.twitter.com/GNGP09Jdtr

— D (@dinbrk) May 29, 2019

Kad su vidjeli fotografiju otišli su na Google karte i uključili opciju Street View, kako bi probali shvatiti koliko dugo rupa postoji. I čini se da je tamo najmanje osam godina.

Naime, Googleov automobil je po Vukovarskoj ulici prošao još 2011., a na slici iz tog perioda jasno se vidi da je rupa u balkonu već tada bila postojana. Naravno, postoji mogućnost da je rupa dio originalnog projekta zgrade, piše ovaj hrvatski portal.

(Printscreen)

 Izvor: / novi.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.