Milica Gajić se nekada prezivala Milošević i bila je snaha nekadašnjeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića i žena njegovoga sina Marka, a poznata je i po tome da je ona bila među prvima koja je ugradila silikone u grudi u Srbiji i da je faktički bila preteča svim silikonskim damama koje postoje danas.

Nije nikako bila omiljena među stanovnicima Srbije, čak šta više mnogi su je mrzili, a danas su nekako svi i zaboravili na nju, a i ona sama se rijetko pojavljuje u javnosti.

U vrijeme devedesetih, kada je vladala velika besparica, ekonomska kriza, u vrijeme crne ekonomije, kiča i šunda, ona je bila oličenje svega onoga što su u Srbiji mrzili, posebno bahaćenje mnogih članova porodice Milošević.

I dok je njen tadašnji suprug Marko, u vrijeme najveće bijede u zemlji u svome bazenu uvijek morao da ima temperaturu vode 37 stepeni, njegova supruga je nabavljala najskuplju robu, i prva je platila veoma skupu operaciju, barem tada, ugradnje silikona u grudi, a pored toga je napumpala i usta koliko je god mogla, i uradila još neke zahvate na nosu, na jagodicama, a uvijek je na sebi imala najskuplje krpice i najpoznatije brendirane cipele.

Priznala je da je Slobodana Miloševića mnogo voljela i da je uz njega ostala do kraja, i smatra da je to najbolji čovjek kojeg je ona poznavala. Rekla je i da svako ko ga nije poznavao kao ona je na gubitku i da se dugo neće roditi tako dobar čovjek kao što je bio on.

Ostala je uz svoga svekra svo vrijeme i posjećivala ga je često sa svojim sinom sve do dana kada je izručen u Hag, a priznaje da je i Slobodanu mnogo značilo što je ona do krakja ostala uz njega te da je uživao u vremenu koje je provodio sa unukom, te da je skupljao sve njegove crteže koji su na žalost svi ostali u Hagu nakon njegove smrti.

Milica danas živi sasvim povućeno u Požarvecu, dok je njen bivši muž i dalje u Rusiji, a svekrva Mira je nedavno preminula. Sa bivšim mužem se čuje tu i tamo, najviše zbog sina, a zna da on u Rusiji ima neku drugu ženu. Danas kada se pogleda Milica, nema više ni traga od one nadmene snahe Slobodana Miloševića, koja je palila i žarila Srbijom.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.