Stariji od 65 godina u Srbiji dok je vanredno stanje nemaju pravo izlaska iz kuće.

Međutim, nedavna promjena glasi da nema kretanja od subote u 13 sati do ponedjeljka u 5 ujutru, dok će penzioneri umjesto inače najvljene kupovine od četiri do sedam ujutru nedjeljom, to obaviti u subotu (u istom terminu).

Kako su stariji sugrađani dobili dozvolu, a ostali ne, tako se sada već popularni čika Mića iz stana 8 jedne zgrade dosjetio da nasmije komšije sljedećom porukom:

– Drage mlade komšije, kolo sreće se okreće. Utjerali vama sad. Ako vam u nedjelju treba nešto iz prodavnice, rado ću vam donijeti – u potpisu čika Mića iz stana broj 8.
 

Više saznajte na izvornom linku: – CIJELA SRBIJA PLAČE OD SMIJEHA, čika Mića ostavio poruku na ulazu u ZGRADU: “Drage mlade komšije, kolo sreće se okreće, UTJERALI SU SAD…” / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.