Cijeli život sam bila siromašna i gladna. Do skoro nisam znala kakvog su ukusa milka čokolada, kinder jaje, pomfrit, pljeskavica, pica…

Ma skoro sva hrana. Zaposlila sam se, dobro zarađujem i većinu trošim na hranu. Toliko sam željna svega, želim sve da probam.

Odem u restoran i želim sve sa menija. Uđem u radnju i natrpam kolica raznom hranom i slatkišima. Skroz sam neiživljena.

(foto: Ilustracija)

Naravno, zbog svega toga sam se ozbiljno ugojila. Smršaću, srediću kilažu, ali samo još malo želim da uživam u hrani.

Mislim da sam zaslužila da prvi put sa 30 godina probam hranu koju sam ranije samo gledala. Pa neka sam i debela.

(foto: Ilustracija)

BONUS ISPOVIJEST:

“Prije par godina moja prijateljica se udala za nekog, malo je reći, smiješnog dečka. 

Uvijek je bio nebitan, nizak, mali, mršav, ružan… Čestitala sam joj i poželjela sve najbolje, al sam u sebi razmišljala kako je totalno uništila život pored njega. 

Bio je poljoprivrednik i seoski stočar. Nakon godinu dana, ona se porodila, rodila mu je kćerku. Nakon porođaja izgubila je par prednjih zuba, i imala nekih 15 kilograna viška. 

Ja sam se u međuvremenu udala za lijepog, zgodnog, jako privlačnog dečka. Rodila mu dijete I dobila nekih 7 kilograma viška. Nju je njen muž tretirao kao kraljicu, njihova ljubav se iz daleka vidjela. 

Dok je mene moj izbegavao na široko, i rekao mi da sam debela. Čini mi se da sam ja svoj život uništila a ne ona. Sad joj zavidim.”

Izvor: Novi.ba / novi.ba