U jednom selu su godinu i po mještani misteriozno ostajali bez interneta svako jutro u 7 sati. Razlog je bio prilično neočekivan. Naime, kada su majstori došli u velško selo Aberhosan da vide o čemu se radi, nisu se nadali da će za cijelu zbrku biti kriv stari televizor.

Jedan mještanin je svakoga jutra uključivao svoj stari TV. Ovo je izazivalo smetnje u elektromreži jer je internet mještanima dolazio putem elektroinstalacija, pa je sam rad interneta bio onemogućen.

Posramljeni mještanin je obećao da neće više koristiti stari TV uređaj, a problem je otkriven tek nakon što ni zamjena kablova nije uspjela da riješi stvar, pa su inžinjeri odlučili da idu od kuće do kuće i provjeravaju. Problema s internetom više nema od kada je mještanin, koji nije želio biti identificiran, rekao da neće više uključivati TV.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.