CIK BiH jutros uplatio novac općinskim komisijama za rad članova biračkih odbora

Klix.ba

Centralna izborna komisija (CIK) BiH je danas okončala posao doznake novčanih sredstava budžetima općina/gradova namijenjenih za naknade članovima i zamjenicima članova biračkih odbora imenovanim za rad u biračkim odborima na Općim izborima 2018. godine.
Općinske/gradske izborne komisije sredstva uplaćuju na račune članova i zamjenika članova biračkih odbora i većina je te naknade već primila, poručuju iz CIK-a u saopćenju.

Evidencije rada biračkih odbora općinske/gradske izborne komisije bile su obavezne unijeti u dio aplikacje “Integrisani izborni informacioni sistem, modul o vođenju evidencije o izbornim tjelima” nakon čega se stiču uslovi za doznku finansijskih sredstava općinskim/gradskim budžetima za isplatu naknada biračkim odborima.

Općinama/gradovima doznačena su sredstva u iznosu od oko 4,2 miliona KM za oko 52.000 imenovanih članova i zamjenika članova biračkih odbora.

Podsjetimo, Klix.ba je nedavno objavio tekst o tome da su brojni članovi biračkih odbora ogorčeni jer svoje zarađene dnevnice još uvijek nisu naplatili. Ipak, CIK se danas oglasio i završio s uplatama, tako da bi svi članovi biračkih odbora uskoro trebali naplatiti novac.

Izvor: Klix.ba1

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...