CIK BiH: U narednim danima utvrđivanje rezultata izbora delegata u Dom naroda FBiH iz USK-a

Anadolija

U Centralnu izbornu komisiju BiH pristigao je izvještaj o provedenim posrednim izborima u Unsko-sanskom kantonu za delegate u Dom naroda Parlamenta FBiH, a u narednim danima očekuje se i potvrđivanje izbora u tom kantonu.

Centralna izborna komisija BiH do sada, inače, utvrdila je rezultate posrednih izbora i dodjelila mandate delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz Tuzlanskog i Zapadnohercegovačkog kantona.

Iz Tuzlanskog kantona mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodjeljeni iz bošnjačkog naroda Fahrudinu Skopljaku, Senadu Aliću i Dževadu Hadžiću, Borisu Krešiću iz hrvatskog, Slađanu Iliću i Žarku Vujoviću iz srpskog, te Sandri Imširević iz reda Ostalih, kako prenosi Anadolija.

Iz Zapadnohercegovačkog kantona mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodjeljeni iz hrvatskog naroda Mariji Iličić, Zdravku Bešliću i Tomislavu Mandić.

Istovremeno, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine do sada nije ovjerila kandidatske liste za Dom naroda Parlamenta FBiH jedino iz Srednjobosanskog i Kanton 10 (Livanjski).

Do sada su ovjerene kandidatske liste za Dom naroda Parlamenta FBiH iz ukupno osam kantonalnih skupština i to Tuzlanskog, Zapadnohercegovačkog, Unsko-sanskog, Zeničko-dobojskog, Hercegovačko- neretvanskog, Kantona Sarajevo, Posavskog i Bosanskopodrinjskog kantona-Goražde.

– Njima su ovjerene liste vraćene da provedu posredne izbore i da zatim Centralnoj izbornoj komisiji dostave rezultate. Rezultati još nisu dostavljeni iz ZDK, KS, PK, BPK i HNK-a – navode u CIK-u BiH.

Iz preostale dvije kantonalne skupštine, Kantona 10 (Livanjskog) i Srednjebosanskog kantona CIK BiH nije primio kandidatske liste na ovjeru.

– CIK BiH je prema kantonalnim skupštinama koje još nisu dostavile liste na ovjeru uputio i pisanu urgenciju u kojoj su pozvani da ispune svoju obavezu – naglašeno je iz CIK-a BiH.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...