CIK odredio delegate u Domu naroda iz USK i Posavskog kantona

Patria

Centralna izborna komisija BiH utvrdila je danas rezultate posrednih izbora i dodijelila mandate delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz Unsko-sanskog i Posavskog kantona.

Iz Unsko-sanskog kantona mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodijeljeni Jusić Hadisu (Bošnjak), Halilović Hajrudinu (Bošnjak), Šahinović Anelu (Hrvat), Kantarević Rasimu (Ostali). Mandat iz Unsko-sanskog kantona iz reda Hrvata dodijeljen je nakon provedenog žrijebanja jer su dvije kandidatske liste imale identičan količnik.

Iz Posavskog kantona mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodjeljeni Ahmetović Senadu (Bošnjak) i Ilić Iliji (Hrvat).

– Odluke o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata delegatima u Domu naroda Parlamenta FBiH iz navedenih kantona danas će javnosti biti dostupne na web stranici Centralne izborne komisije BiH.

Centralna izborna komisija BiH danas je donijela i Odluku o zaključivanju i potvrđivanju Centralnog biračkog spiska za prijevremene izbore za gradonačelnike Grada Doboj i Grada Trebinje i načelnike Općine Bosanski Petrovac, Općine Bosansko Grahovo, Općine Bužim, Općine Domaljevac-Šamac, Općine Drvar, Općine Kakanj i Općine Ribnik sa stanjem na dan 28. 1. 2019. godine u 24.00 sata. U Centralni birački spisak za navedene općine/gradove upisano je 170.892 birača. Podsjećamo da će se prijevremeni izbori za načelnike/gradonačelnike devet općina/gradova održati u nedjelju, 17.02.2019. godine – saopćeno je iz CIK-a.

/Patria0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...