CIK ponovo potvrdio: Džaferović, Dodik i Komšić novi članovi Predsjedništva BiH

Klix.ba

Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Branko Petrić obratio se javnosti kako bi potvrdio da Šefik Džaferović, Milorad Dodik i Željko Komšić uvjerljivo vode u utrci za članove Predsjedništva BiH.
On je kazao kako organi CIK-a neprekidno rade i unose rezultate u sam sistem. Od sinoćnje konferencije nije bilo promjene u procentu izlaznosti.

“Sa zadovoljstvom mogu konstatovati, da nakon izbor nije bilo nikakvih problema”, rekao je Petrić.

On je prezentovao rezultate za nivoe vlasti koje je nazvao neumoljivim ističući da je CIK obradio 86,13 posto glasačkih mjesta.

Što se tiče izbora članova Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, najviše glasova dobio je Šefik Džaferović (37,17 posto), a iza njega nalazi se Denis Bećirović (33,49 posto). Na trećem mjestu nalazi se Fahrudin Radončić koji je osvojio tek 12,87 posto glasova.

Naredna predsjendica bh. entiteta Republika Srpska bit će Željka Cvijanović koja je dobila 47,50 posto glasova, a slijedi je Vukota Govedarica sa 42,72 posto glasova.

Petrić je potvrdio da u utrci za potpredsjednika RS-a iz reda bošnjačkog naroda vodi Ramiz Salkić dok u utrci za potpredsjednika RS-a iz hrvatskog naroda vodi Josip Jerković.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...