Ilma Mehanović (18) rukometašica je ŽRK Krivaja iz Zavidovića i igra na poziciji lijevog krila. Ljubav prema rukometu kod ove mlade Zavidovićanke desila se potpuno spontano.  

– Sa svojih, tada deset godina, nisam pokazivala nikakve ambicije za sportom. Međutim, na nagovor mojih roditelja ipak sam se okušala u rukometu, kojim se i danas aktivno bavim – kaže Mehanović, koja pohađa Srednju medicinsku školu.

Što se tiče ambicija i ciljeva Krivaje, oni su isti kao i prethodnih godina.

– Cilj je da je nalazimo u samom vrhu tabele, što evo već dugi niz godina i ostvarujemo te da se plasiramo na EHF Čelendž kup, koji nam se, također, ponavlja četvrtu godinu za redom. Svojom igrom samo izrazito zadovoljna. Iz godine u godinu sve više stičem iskustva, što mi potpomaže u ostvarenju mog cilja – ističe mlada rukometašica Krivaje, koja je veoma druželjubiva i iskrena osoba.

Govorila je i o ženskoj juniorskoj rukometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovina čije boje brani.

– U julu ove godine smo učestvovale na Evropskom prvenstvu B divizije u Bugarskoj, gdje smo zauzele 9. mjesto. S obzirom da smo mlada ekipa, ali i veoma perspektivna, smatram da se s nama može napraviti dobar rezultat. Najdraža nagrada do sada mi je upravo ta iz Varne za 9. mjesto, kao i majica i suvenir koji sam dobila za igrača utakmice – zaključuje Mehanović te dodaje da zapostavljenost rukometa u našoj državi raste iz godine u godinu.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba