Dva dana nakon izuzetno zahtjevne operacije bubrega, koju mu je na tuzlanskoj Klinici za srce obavio poznati urolog dr. Mustafa Bazardžanović, u bolesničkoj sobi posjetili smo Sabahudina Topalbećirevića, poznatog bh. sportskog novinara i TV komentatora.

Zatekli smo ga raspoloženog, što zbog ishoda operacije i pažnje doktora i medicinskog osoblja, tako i zbog interesiranja i pažnje mnogobrojnih prijatelja, kolega novinara, sportskih radnika iz cijele BiH i regiona.

Zovu prijatelji

– Upravo me zvao Husref Musemić, prije njega Senad Hadžifejzović. Telefon samo zvoni i svako pita treba li mi nešto. Hvala im. Dobro sam, hvala Bogu i doktorima. Napokon sam bez bolova, koje ne bih poželio ni najvećem neprijatelju. Ustajem, hodam, razgovaram s „kolegama“ iz drugih bolesničkih soba – kaže raspoloženi Topalbećirević i nema dovoljno riječi da nahvali doktore i medicinsko osoblje, koje o svakom pacijentu brine.

Dugo godina je, kaže, imao problema s kamenom u bubregu, ali su to ljekari u Sarajevu držali pod kontrolom. Jedan od težih napada dogodio se na dan kada je trebao prenositi utakmicu pretkola Lige prvaka.

Domaći stručnjaci

– Bol se javila ujutro, ali je to u Sarajevu sanirano injekcijama. Uvečer, tokom prijenosa utakmice, bol se ponovo vratila. Bilo je strašno. Nisam mogao izdržati i na kraju prvog poluvremena zamijenio me kolega, a ja sam prevezen na Koševo. Operacija je bila neizbježna. Preporučeno mi je da idem u Tuzlu kod dr. Mustafe Bazardžanovića, jednog od najpoznatijih urologa u regionu. Čini mi se da sam se ponovo rodio. Doktor mi je u šali rekao da mi je iz bubrega izvadio „čvrsti granit“- kaže.

Zadivljen pažnjom i profesionalizmom ljekara i osoblja klinike na kojoj je operiran, Topalbećirević ističe da upravo ovako zamišlja bosansko zdravstvo.

Žao mi je reprezentacije!

– Džaba što sam operiran, moje misli su i dalje na sportskim terenima. Žao mi je fudbalske reprezentacije. Mislim da imamo dobru reprezentaciju, ali očigledno da nešto ne štima. Prije nismo gubili od Armenije, Finske i sličnih reprezentacija. Mislim da se Prosinečki malo zaletio s izjavom o ostavci. Razumijem, vruć je bio. Ja i njemu i igračima želim sve najbolje – kaže Topalbećirević. Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.