Žena koja održava lift i stubište, ljuta na sve mame što ne paze na djecu koja svakodnevno prljaju lift, održala im je lekciju, a sve je stalo na jedan list papira.

Poruka je osvanula u liftu jedne zgrade u Banjoj Luci, u Bulevaru Desanka Maksimović, koji je poznat kao jedno do mjesta sa njaviše mališana. Nestašnim mališanima ponekad se i desi nezgoda sa sokom, čokoladom ili sladoledom koji zavši na stepenicama ili u liftu, ali niko ne razmišlja o tome koliko je plaćen neko ko to mora da čisti, piše EuroBlic.

Zato je žena zadužena za održavanje zgrade skrenula pažnju roditeljima, ne okrivivši mališane, već one koji ih vaspitaju.

– Drage mame, nisu vam djeca hiperaktivna, već nevaspitana. Sladoled u liftu može ispasti jednom, ali ne svaki dan. Kada ih tako branite onda i počistite za njima. Ja sam plaćena da čistim dva puta mjesečno, a ne dnevno. Hvala – napisala je ona u poruci.

Djevojčica (15) sa ozbiljnim opekotinama, odbila je ići na maturu – potom je neko prišao njenoj kući i ona je počela drhtati (VIDEO)

Korryn Bachner (15) sjedila je pored vatre sa prijateljima kada je jedan od njih istresao benzin na vatru. To je dovelo do eksplozije i Korryn je sa još nekoliko tinejdžera zadobila teške opekotine.

Njeno lice, ruke i vrat su bili spaljeni i zavladala je panika prije nego što je došla hitna pomoć.

Korryn je zadobila opekotine trećeg stupnja, koje su zahvatile više od 90 % njenog lica. Bila je u bolnici gotovo dvije sedmice, borila se za život i u budućnosti će morati ići na dodatne brojne operacije.

Korry je bila popularna navijačica i imala je mnoge prijatelje u Glendale East školi u Illinoisu. Ali sa glavom zamotanom u zavoje, Korryn je odlučila da za nju neće biti mature ove godine. Puštena je iz bolnice samo dan pred maturu.

Korryn nije željela da ide na maturu djelimično i zbog toga što je tako rizikovala da dobije infekciju, ali i zbog toga što se osjećala neprijatno zbog zavoja preko lica.

BIla je jako tužna zbog toga jer ipak je matura najveći događaj u srednjoj školi i mjesecima se već priča o tome. Sa tugom u glasu, Korryn je morala reći svojoj pratnji, Jonathanu Ayali da ona neće ići sa njim na maturu. On je morao naći nekoga drugog.

Korryn je rekla svojim prijateljima da će ostati kod kuće tu noć. Pokušavala je misliti o ljepšim stvarima, kao na primjer da će postati medicinska sestra i raditi na odjelu za opekotine. Željela je da pomogne ljudima koji prolaze kroz istu tu situaciju.

Nekoliko sati prije mature, neko je zakucao na njena vrata…

Bio je to Jonathan i nekoliko njenih prijatelja. Ona je prvo pomislila da su svratili da se slikaju, ali su oni imali drugo iznenađenje za nju.

Postavili su osvjetljenje u njenom podrumi i dekorisali cijeli prostor, te je izgledao kao prostorija za bal. Ako Korryn nije mogla na maturu, matura će doći njoj. Ovo su zaista predivni prijatelji.

Oni su se prvo slikali, a potom su plesali u dekorisanom podrumu.

Njena majka kaže da je Korryn bila zaista sretna. Sigurna je da se ispod tih zavoja nalazio osmijeh i nekoliko suza radosnica.

Pogledajte ovu predivnu gestu u videu ispod.

12 fotografija koje će vas nasmijati do suza! Ovako to rade ljenčuge!

Priznaćete da svi mi volimo ‘po malo’ da zabušavamo, naročito ako radimo za nekog drugog.

Uglavnom razočarani zbog minimalnih primanja i nehumanih uslova na poslu, nije rijedak slučaj da se zaposleni svete poslodavcu na taj način što posao ne odrade kao treba.

Mada ponekad se desi da osveta uzme maha pa umjesto da samo ne odrade posao, oni naprave defekt zbog koga kasnije ispaštaju kupci, ni krivi ni dužni. Svi dobro pamtimo ,,juga” iz kragujevačke fabrike sa natpisom ,,Kakva plata, takva vrata”.

Mi smo se potrudili da pronađemo rezultate upravo ovakvih radnika i predstavljamo ih u galeriji koja slijedi:

Uklapanje.

Malo lijevo.

Majstorska kreativnost.

Pobjednik.

Ovdje ne biste voljeli da studirate.

,,Pazi lopov!”

Morate okolo.

Naduli se kao lubenice.

Ne daj bože da zatreba…

Ma, to ti je isto…

Garant kinesko…

Mašina je kriva…

Podijelite ove urnebesne fotografije sa prijateljima!

Najbolji trenuci često ne traju dugo i često ih propustimo dok trepnemo okom.

Ali, ako fotograf ima sreću da u savršenom trenutku stisne “okidač”, onda nastaju fotografije kao što su ove.

Za njih nije potreban bilo kakav photoshop, jer su same po sebi savršene. Pogledajte 16 najboljih primjera i podijelite galeriju s prijateljima na društvenim mrežama…

#1 Tata sa odličnim refleksima

#2 Drvo mu odlično stoji

#3 14 vjetroturbina u redu

#4 “Hoću i ja dugu kosu”

#5 Duga, munja i avion u sredini

#6 Noj ima prekrasno dugu kosu

#7 Mačka koja želi biti model

#8 I psi vole kafu

#9 Idemo, osmijeh!

#10 Moje!

#11 Hmm

#12 Riba zna kako napraviti selfie

#13 Mlijeko, mlijeko posvuda!

#14 Profesor ima skrivenu poruku za studente

#15 Slušalice formiraju savršen violinski ključ

#16 Izgleda da neko želi sunce transportirati